13 Temmuz 2011 Çarşamba

Nihayet oldu!! Dota Türkiye Ligi başladı.

Evet birçok arkadaşın nobluktan şikayetçi olduğu tam anlamıyla profesyonel dotacıyı bulamadığının şikayetlerinin artması sonrası trdota isimli web sitesi tr-league başlığı altında türkiye dota ligini açtılar. Bu dota ligi çok profesyonel oyuncuların bulunduğu ciddi seçicilikle alınan bir ligden oluşuyor..

Nasıl katılırım?
Tr-league web sitesine daha önce oynadığınız birkaç replayinizin olması gerektiği şartı mevcut. Onun haricinde başvuruda kaç yıl dota oynadığınız hangi serverda hangi nickin sizin olduğu vs. gibi bilgileri belirtip lige katılım yani vouchlanmanızı bekliyorsunuz. Vouch işlemi tamamlandıysa lige giriş hakkı kazandınz demektir. Tabi vouch sistemi yetmiyor.

Vouch yeterli mi?
Ligde kayıp ve kazanç durumlarına göre oluşan puanlama için mircdan üye olmanız gerekiyor. Mirc platformu üzerinden puanlama gerçekleşiyor. Mircda maç kurulduğunda anons ediliyor ve maça katılım için .s komutu yazıyorsunuz. Maça herkes katıldıktan sonra mahalle maçlarında olduğu gibi üst rütbeli takım kaptanları tek tek birilerini seçiyorlar. Diğer kalanlar maça katılamıyor. ÖRneğin 14 başvuru olduysa 4 kişi dışarda kalıyor başka maç bekliyor.

Maçtan sonra da mircdan hangi takımın kazandığı belirtiliyor ve puanlama otomatik gerçekleşiyor.

Maçlar nereden oynanıyor?

Maçlar için garena üyeliği şart. Garena üyeliğinin site ve mirc üyeligiyle aynı olması şart değil. Mircda maça katıldıktan sonra garenadaki turkey dota league room'dan tunnelle oyuna giriyorsunuz. Ardından mircdaki nickinizi belirtip oyunda ki yerinize geçiyorsunuz.

Sistem sonucunda puanlama herşey yüzlerce maç yaptıktan sonra bitince ödüller dağıtılıyor. Ödüller garena gold üyelik vs. gibi ödüller. Ama kimse bu ödüller için girmiyor. Herkein tek bir amacı var. Harika maçlar çıkarmak noblardan kurtulmak ve kendini daha da geliştirmek!!!

Lig maçlarındaki leave olayına göre de anket yapılıyor ve çıkan sonuca göre çıkan kişiye eksi puan veriliyor  ve leave puanı iyice düşünce ligden şahıs atılıyor. Tekrar vouch çok uzun soluklu bir iş olduğu için kimse maçtan çıkamıyor. Zaten ligdeki oyuncu sayısı 100ü geçmez.

Kötü oyuncular noblar gözden kaçıp vouchlanma durumunda da zaten 1 maç yaptıktan sonra hemen unvouch yapılarak ligden atılıyor. Her kötü oynayan ligden atılıyor mu hayır tabii ki. Noblukla proluğu ayıran temel etkenler vardır onlara bakılıyor. Krep last hit, hitwalk, map takibi, teleportasyon zamanlaması, skill atımı, item geliştirme, saklanma , kaçma, gang yeme ve atma gibi etkenler.